Struer KommuneStruer Lydens by
STRUER SPILLER OP TIL DRs KOR & ORKESTRE MED DET MUSIKALSKE FESTFYRVÆRKERI "EN BY SPILLER OP"

Fra den 12. til og med den 17. juni 2017 byder Struer velkommen til DR SymfoniOrkestret, DR Big Band og DR VokalEnsemblet på én gang. Byens rige musikliv, borgere og kulturinstitutioner skaber sammen med de professionelle musikere og sangere en uges musikalsk festfyrværkeri med koncerter, aktiviteter og forskellige musikalske overraskelser. Og alle er velkomne i Struer og omegn til at opleve, bidrage til og nyde alt det musikalske, byen byder på i samarbejde med de 150 tilrejsende, professionelle musikere. 

Ideen til det ambitiøse koncept ”En By Spiller Op” er undfanget af DR, Struer Kommune og Struer Lydens By i fællesskab, og ambitionen er bred; nemlig at give så mange mennesker som muligt mulighed for at opleve glæden og kraften i den levende musik – både når man hører den, og når man selv er med til at skabe musikken. 

 

Hele uge 24

MØD MUSIKKEN I BUTIKKEN – Østergade 29 i Struer

Butikslokalerne, der tidligere husede Danske Bank, får en central rolle under En By Spiller Op. Her kan du opleve foredrag og høre musik, samtidig med at du kan få information om de mange arrangementer rundt om i byen. Lokalerne fungerer som kontor for både En By Spiller Op og lydfestivalen Struer Tracks, som finder sted i Struer samtidig. Musikbutikken bliver dermed begge festivalers centralnervesystem. 

Fri adgang.

 

STRUER TRACKS – forskellige steder i Struer Lydens By

Struer Tracks er en spritny festival for lydkunst i det offentlige rum, som løber i to uger fra den 2. juni og dermed overlapper med En By Spiller Op. Festivalen rummer en udstilling af lydkunstværker i byens gader og stræder, samt en lang række iørefaldende lydarrangementer og workshops. Struer Tracks inviterer alle udenfor i sommeren til at lytte, lære, opleve, udforske og opspore lyden af Struer.

Separat program og info om billetter mm. på www.struertracks.dk samt facebooksiden https://www.facebook.com/struertracks/?fref=ts 

Fri adgang/billetsalg.

 

DR VOKALENSEMBLET – pop up-koncerter, workshops og gallakoncert i Struer Kirke

Under ledelse af dirigent og komponist Phillip Faber fra DR tilbringer DR VokalEnsemblet flere dage i Struer med at skabe musik, glæde og inspiration. Det sker gennem pop up-koncerter på overraskende steder, musikalske workshops for både etablerede korsangere fra Struer såvel som skoleelever, og ikke mindst den store gallakoncert i Struer Kirke med VokalEnsemblet og hele otte lokale kor. Håbet med VokalEnsemblets høje aktivitetsniveau i Struer under En By Spiller Op er at dele glæden og kærligheden til sang som en kilde til fornyet entusiasme, energi og passion for kormusik. 

Fri adgang/billetsalg.

 

Mandag den 12. juni

Kl. 10.00-10.30

FÆLLESSANG PÅ RÅDHUSPLADSEN, Østergade 16 i Struer

En By Spiller Op åbner med opløftende og glædebringende fællessang. Når Struer Musikskoles kor Syng Dig Glad synger børnesange sammen med børn. Mariehønen Evigglad, Se den lille kattekilling, Jeg gik mig Over Sø og Land for blot at nævne nogle få. Kom og syng med og sæt stemmebåndet godt i gang til en uge med sang og musik.

Fri adgang.

 

Kl. 16.00 – 17.30

PAS PÅ HVAD DU PUTTER I ØRERNE – Mød Musikken i Butikken, Østergade 29 i Struer

Du tænker over, hvad du spiser, hvad du smører på kroppen og hvilke tilsætningsstoffer der er i dit vaskepulver. Men hvad med den lyd, du får ind gennem ørerne, dag ud og dag ind? 

Musiker, komponist og producer Steen Raahauge tager publikum med i en performance lecture om lyden i musikken, og hvad den gør ved os. Fyldt med illustrative og undertiden overraskende musikeksempler fra Mozart til Medina tager han os med på en spændende og til dels skræmmende rejse gennem musikindustriens bearbejdning af naturlig og dynamisk lyd, hvor du både ser og hører lyden.

Fri adgang.

 

Kl. 19.30

MUSIKALSK ”KARTOFFELKUR” PÅ NØRSKOV, Nørskovvej 15 på Venø

Venø Musikforening byder velkommen til en musikalsk aften omkring flygelet på Nørskov. Struer-koret Good Vibrations synger rytmiske satser og danske sange under ledelse af Erik Klærke. Korets faste pianist, Anna Lystbæk, løfter efterfølgende sløret for et par numre fra sit kommende debutalbum, Myth House. Koncerten fejrer både En By Spiller Op og starten på høsten af nye kartofler, og derfor bliver smagsprøver på denne klassiske danske sommerspise serveret efter koncerten. 

Fri adgang.

 

Tirsdag den 13. juni

Kl. 14.00

MUSIK PÅ RECEPT – Mød Musikken i Butikken, Østergade 29 i Struer

Har musik en helbredende effekt? Og har musik en gavnlig virkning på vores intelligens, trivsel og mentale sundhed? Hjerneforskeren og jazzbassisten Peter Vuust, som i år modtog Dansk Lydpris på Danish Sound Day i Struer, giver i dette foredrag et overblik over de seneste års forskning i sammenhængen mellem musik og intelligens, sundhed og trivsel. Han fortæller bl.a. om musiks virkning på vores smerteopfattelse og om hvorfor Parkinson-patienter har letter ved at bevæge sig til musik.

Fri adgang.

 

Kl. 16.30

STEREO LIVE MED ENSEMBLE MIDTVEST PÅ Bang & Olufsen, fabrik 3 (lageret), Hjermvej 29 i Struer

Bang & Olufsen og Ensemble MidtVest går under En By Spiller Op sammen for at hylde den gode lyd med en fyraftenskoncert. Her kan du nyde en fyraftensøl til klassiske toner fra Ensemble MidtVests blæserkvintet, med værker af Paul Taffanel, Robert Schumann, Ludwig van Beethoven og George Gershwin.

Billetsalg her: http://www.emv.dk/event/stereo-live/

 

Kl. 19.30

WORKSHOP FOR DR VOKALENSEMBLET OG LOKALE KOR, Struer Kirke

Dirigent og komponist fra DR, Phillip Faber, holder en sidste forberedende workshop med de 200 deltagende korsangere inden gallakoncerten i Struer Kirke dagen efter.

Arrangement for de deltagende sangere.

 

Onsdag den 14. juni

Kl. 14.00

LÆR AT DIRIGERE MED PHILLIP FABER

Phillip Faber, dirigent og komponist i DR, er i Struer for at dirigere DR VokalEnsemblets koncert med lokale kor i Struer Kirke. Han gæster denne eftermiddag Parkskolen med sangere fra DR VokalEnsemblet til en særlig musikdag, hvor børnene kommer helt tæt på de professionelle sangere. Ud over at synge sammen med koret skal de nemlig prøve at dirigere sangerne, så de kan opleve på egen krop hvordan kropssprog, mimik og bevægelse hænger sammen med musikkens udtryk.

Arrangement for Parkskolens elever og lærere. 

 

Kl. 15.30

ÅBNINGSRECEPTION FOR EN BY SPILLER OP, Mød Musikken i Butikken, Østergade 29 i Struer

Borgere og foreninger har allerede fejret musikken og dens betydning i flere dage. Midt i ugen bliver det markeret med en reception med taler, networking og ikke mindst musik, som lægger op til de følgende dages professionelle koncerter i byen.
Receptionen byder på fællessang – ”Blæsten går frisk over Limfjordens vande” – under ledelse af dirigent Phillip Faber, hvorefter han og DR VokalEnsemblet fremfører to numre, Poul Hamburgers ”Limfjorden” og ”Waldesnacht” af Johannes Brahms.
Operaen i Midten er også til stede og giver et nummer som optakt til deres koncert på Rådhuspladsen i Struer senere på eftermiddagen.
Undervejs i receptionen er der taler ved kulturdirektør i DR, Tine Smedegaard Andersen, og borgmester i Struer Kommune, Mads Jakobsen. 

Fri adgang. 

 

Kl. 16.30

OPERAEN I MIDTEN, Rådhuspladsen

Fri adgang

 

Kl. 19.30

DR VOKALENSEMBLET OG LOKALE KOR, Struer Kirke

Op mod 200 sangere fra DR VokalEnsemblet og lokale Struer-kor præsenterer en flot koncert i sangens tegn, der vil få taget på Struer Kirke til at løfte sig. Dirigent, komponist og kortroldmand Phillip Faber er dirigent og vært ved koncerten, som er kulminationen på DR VokalEnsemblets medvirken i flere musikalske overraskelser rundt omkring i Struer i dagene op til.

Fri adgang, men begrænset antal pladser – reserver dine pladser her: https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=2e5ad776ad

 

Torsdag den 15. juni

Kl. 16.30-22.00

VIP-EVENT FOR STRUER ERHVERVSFORENING i Mød Musikken i Butikken

Erhvervslivet i Struer fejrer En By Spiller Op med et arrangement, hvor musik og sang krydrer programmet med netværk, oplæg og spisning. Dirigent og komponist Philip Faber fra DR fortæller sammen med Vokalensemblet om teamwork og ledelse i deres kunstneriske miljø. 

Efter flere oplæg og spisning gæster medlemmerne DR Symfoniorkestrets koncert på Struer Statsgymnasium.

Arrangement for medlemmer af Struer Erhvervsforening.  

 

KL. 16.00

LYTTEBIOGRAF i Apollon, Anlægsvej 4 i Struer

Kom til en biografforestilling, som foregår for det indre øje. Der vil ikke være anden billedside, end den du selv kan skabe. Til gengæld lover vi masser af lydbilleder, du selv kan arbejde videre med på din indre skærm. Værter er DRs Ole Jacobsen og festivalleder Jacob Kreutzfeldt fra den sideløbende biennale for lydkunst, Struer Tracks. De to har sammensat et program af gamle og nye klip, hvor lyden spiller en særlig rolle. Så kom og hør lyden af liv og lyden af verden til en hyggelig matiné i biografens mørke.  

Arrangementet er gratis.

 

Kl. 17.00

VOKALENSEMBLET DUKKER OP OG SYNGER i Kvickly, Smedegade 21 i Struer

Sangere fra DR VokalEnsemblet popper up rundt om i Struer og kl. 17.00 får byens handlende et musikalsk vitamintilskud midt i indkøbene til aftensmaden.

Arrangementet er gratis.

 

Kl. 18.30 - 18.55

Mød Musikken med Mathias Hammer i Gymnasiehallen for gæster til den efterfølgende koncert med DR Symfoniorkestret.
Mathias Hammer introducerer koncerten til DR SymfoniOrkestret i salen og det er inkluderet i billetprisen.

Arrangementet er for gæster med billet til DR SymfoniOrkestret.

 

Kl. 19.30

DR SYMFONIORKESTER i hallen på Struer Statsgymnasium, Jyllandsgade 2 i Struer
Ravel: Bolero - Mozart: Klarinetkoncert - Tjajkovskij: Symfoni nr. 6

Det er sjældent, det sker, men denne sommeraften i Struer kan du opleve, at DR SymfoniOrkestret flytter alle orkestrets 106 virtuose musikere – fra førstevioliner og piccolofløjtist til kontrabas, tuba og harpe – ud af Koncerthuset for at spille en koncert i en anden dansk by. Struer Lydens By har trukket på sit netværk af Danmarks dygtigste akustikere for at skabe en koncertoplevelse af de helt store i en by uden koncertsal. Og det vil blive en oplevelse, for orkestret er på én gang professionelle solister og samtidig eminente ensemblemusikere, som kan smelte perfekt sammen med deres instrumentgruppe og ind i DR SymfoniOrkestrets store, samlede klang. I statsgymnasiets hal kan du opleve orkestret under ledelse af den italienske dirigent Antonello Manacorda og med klarinettisten Johnny Teissier som solist.

Billetsalg på https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=6d663692f1

 

Fredag den 16. juni

Kl. 9.00 – 11.30

SOUNDMAP-LYDVANDRING, starter på Struer Bibliotek, Smedegade 1-7

Tag på en unik lydvandring i Struer og bevæg dig rundt i et bykort af op mod 100 lyde og fortællinger skabt af lokale børn fra 5. og 6. klassetrin på kommunens skoler. Og vær med til at fejre elevernes arbejde med en fællesskål på Struer Bibliotek bagefter. 

I ugerne op til lydkunstfestivalen Struer Tracks deltager fem klasser fra skoler i Struer Kommune i lydworkshops med komponisten Hans Sydow. Her har de sammen lavet det store lydbykort til Struer. Så kom og hør, hvordan byens børn oplever og husker Struer, og hvordan deres personlige fortællinger giver byen en ekstra dimension af lyd. 

Arrangementet er gratis – se mere på Struer Tracks’ hjemmeside: http://struertracks.dk/event/lydvandring-soundmap-struer/

 

Kl. 13.00

BØRNEKONCERT MED DRS SILJA OKKING i Folkets Hus, Tegltorvet i Struer

Børn fra Thyholm og Bremdal skoler har øvet sig på at synge og danse – bl.a. med hjælp fra dirigent Clara Smedegaard fra DR SpireKoret – i månederne frem mod En By Spiller Op. Denne eftermiddag bliver Folkets Hus fyldt af glade barnestemmer fra Struer Kommunes børnehaver og 0. klasser, når BørnSyngerSammen løber af stablen. Den kendte børnevært Silja Okking fra DR Ramasjang og børnene fra Bremdal og Thyholm synger for til en forrygende koncert med opbakning fra fire musikere fra DR Big Band. 

Arrangement for de indbudte børn, pædagoger og lærere.


Kl. 15.00-16.00

SILENT DISCO, Rådhuspladsen

Silent Disco - eller lydløs disko - er et event, hvor der danses til musik, der bliver afspillet gennem trådløse hovedtelefoner, i stedet for højtalere.

Fri adgang

 

Kl. 16.00

CRYSTAL PALACE, Mød musikken i butikken, Østergade 29

Crystal Palace er et værk, der udforsker soniske rum i forfald. Kontekstuelt kan man placere værket inden for genren ”Glitch”, da post-produktionen er foretaget med defekt analogt audioudstyr og præparerede højtalermembraner. Med DR Big Bandet som billede på en konstruktion i forfald og brugen af defekt udstyr i post-produktionen, har det været min ambitionen at skabe et troværdigt narrativ og måske et værk, der kan udstikke en retning for, hvordan institutionaliserede ensembler kan udvikle sig imod en ny kunstnerisk berettigelse.

Fri adgang

 

Kl. 20.00

DR BIG BAND FEAT. SINNE EEG i Folkets Hus, Tegltorvet i Struer

DR Big Band kommer til Struer med en koncert særligt tilrettelagt En By Spiller Op. Koncerten består af to afdelinger, som repræsenterer hver deres snit ind i jazzens historie. Første afdeling med Big Bandets eget, helt unikke repertoire fra arkiverne, og anden afdeling – med solist Sinne Eeg – er en hyldest til Ella Fitzgerald, som ville være fyldt 100 år i 2017. Der venter med andre ord publikum både internationalt stjernedrys og spændende lokalt islæt. http://folketshus.struer.dk/fhevent/dr-big-band/

Billetterne er udsolgt, men koncerten bliver transmitteret på DRs radiokanal P8 Jazz.

Efter DR Big Bandets koncert er der mulighed for jam session mellem bandmedlemmerne og lokale musikere.

 

Kl. 22.00 – 24.00 

NATSVÆRMER LOUNGE i Apollon, Anlægsvej 4 i Struer

P2-programmet Natsværmeren rykker ud af studiet og slår sig ned ude i landet med sin særlige lounge-stemning. DJ Minna Grooss tager rundt i landet med DJ-pulten og spiller klassisk med kryds til jazz, ambient og andre genrer. Et mix, der egner sig til en stund i egne tanker eller som baggrund for en god snak. Under En By Spiller Op foregår det i cafeen i Struers biograf Apollon, hvorfra programmet bliver sendt direkte ud på P2s flade. Hvis du ikke kender Natsværmeren endnu, er det et klassisk musikprogram der lukker moderne toner, beats og soundscapes ind i stuen. Det er et stemningsfuldt og åbent musikalsk rum med en klassisk grundtone. Minna Groos er forfatter, dokumentarist og musiker foruden radiovært på Natsværmeren. 

Arrangementet er gratis.

 

Kl. 22 til kl. 7.00

SOVEKONCERT på Struer Museum, Søndergade 23 i Struer

Læg dig godt til rette, lad dig flyde med i drømme-lydlandskaber en hel nat, og oplev krop og sind absorbere musik på helt nye måder i den svævende tilstand mellem bevidsthed og søvn, når den elektroniske musiker Karsten Pflum leverer lydsporet til en unik musikalsk rejse i et univers af blide elektroniske klange og lydkollager. Karsten Pflum er den eneste lydkunstner i Danmark, der turnerer med denne type koncerter, og han bruger forskellige elektroniske instrumenter som samplere, synthesizere og effektmaskiner til at skabe live musik natten igennem. De fleste deltagere sover ikke tungt, men flyder ind og ud af søvnen, i et behageligt og afstressende miljø. Lørdag morgen bliver publikum vækket blidt af musikken før morgenmaden.

Billetsalg på Struer Museum og https://www.facebook.com/VisitStruer/

 

Lørdag den 17. juni

Kl. 10.00

Sommerkoncert med elever på Struer Musikskole.

Arrangementet er gratis.

 

Kl. 13.00

DANMARK DEJLIGST PÅ THYHOLM, Byskoven i Hvidbjerg

En By Spiller Op slutter af med et brag på Thyholm. Danmark Dejligst er en forrygende havefest, som så dagens lys i 2016 med opbakning fra hele lokalsamfundet. Igen i år får du en vidunderlig dag, hvor familien kan samles om alt fra musikken til aktiviteter som børnelegeland, kåring af årets Danmarks Dejligst Hund, kagekonkurrence, boder og meget andet. Danmark Dejligst Thyholm er altså langt mere end en festival. Det er et sammensurium af sammenhold og aktiviteter for alle aldre – en event, som viser Thyholm fra sin bedste side. 

Arrangementet er gratis – læs mere her: http://www.danmark-dejligst.dk/

KONTAKT INFORMATION
Struer Kommune
Postbox 19
Østergade 11-15
7600 Struer
CVR: 29189951
T: 9684 8484
F: 9684 8109
struer@struer.dk
sikkerpost@struer.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag   kl: 10:00 - 15:00
Tirsdag   kl: 10:00 - 15:00
Onsdag   kl: 10:00 - 15:00
Torsdag   kl: 10:00 - 17:00
Fredag   kl: 10:00 - 12:00

 

DEN DIGITALE HOTLINE

TELEFONTIDER  
Mandag - torsdag kl. 08.00 - 20.00
Fredag kl. 08.00 - 16.00
Lørdag lukket
Søndag kl. 16.00 - 20.00